Innovative and Sustainable Product and Process Development

Innovative and Sustainable Product and Process Development

For developing innovative and sustainable products and processes in industry, new advanced theoretical, numerical and experimental methods and strategies are being researched at Hochschule Offenburg, with a focus on additive manufacturing (3D printing), the development of functionalized components, the development and testing of new materials and substances, and the process of innovation management.

 

Title Workshop Trichoderma Fermentation
Short Name Workshop Trichoderma Fermentation
Short Description Der Workshop Fermentationstraining bezieht sich auf eine Trichoderma Fermentation. Diese beinhaltet folgende Punkte: - das Ansetzen einer Vorkultur von Trichoderma ressei - Vorbereiten des Bioreaktors (Medienherstellung, Kalibrierung pO2-Sonde und pH-Elektrode) - Inkulieren des Bioreaktors - Starten der Feedphase - Überprüfung auf Glukose-Akkumulation mittels DNS-Assay - Bereiststellung einer SOP am Ende des Trainings über die durchgeführten Inhalte des Trainings
Year Of Acquisition 2022
Start Date 2022-07-01
End Date 2022-09-30
Project Managers Wilke, Andreas, Dr.
Faculties M+V
Institution